CATEGORY


MAY, 2013

Fredrik Wandrup om "Year of the Bullet"Under overskriften Wanderups utvalgte i Dagbladet onsdag 17. april, gløder Fredrik Wandrup for Aagre/ Honorés plate «Year of the Bullet» og anbefaler sterkt konserten på Nasjonal Jazzscene samme kveld.

Artikkelen:

KONSERT: Venner av god jazz bør kjenne sin besøkelsestid i Oslo i kveld. Nasjonal Jazzscene presenterer Greta Aagre og Erik Honoré på Victoria Scene. Paret har hatt en bokstavelig talt eksplosiv suksess i kjølvannet av fjorårets sterke plateutgivelse «Year of the Bullet». Musikken har paret fra Kristiansand for en stor del skrevet i løpet av reiser i New York, Lisboa og Roma. Underveis har de tatt opp diverse lyder fra bybildet, fra t-baner, kirker, broer, som er samplet og brukt elektronisk av maestro Honoré, som er en av bakmennene til Kristiansands vellykte, årlige Punkt-festival. Med i kveld er Bjørn Charles Dreyer på gitar, Snorre Kiil Saga på bass og saksofonisten André Kassen

I Italia blir uttrykket «year of the bullet» brukt om de politisk motsetningsfylte 1970-åra. Det betyr ikke at musikken er full av konfrontasjoner og bråk, snarere står den i kontrast til kakafoniensom preger samtida. «Musikken vår fungerer som en motvekt til all kulturen som skal være så rask for tiden. Det være seg filmer, tv, kjappe klipp eller korte reportasjer,» har Erik Honoré uttalt om musikken de lager. Flyt, med andre ord, og dvelende stemninger i et lydbilde som er fylt med meningsbærende og fantasifulle detaljer. Plata har vakt internasjonal oppsikt, blant annet med panegyrisk omtale i «All About Jazz». Honoré: «Kanskje er ro den viktigste funksjonen musikk kan ha akkurat nå. Den roen man hadde på andre måter tidligere.» Bieber-fri sone, mine damer og herrer!


posted by ERIK & GRETA  May 01, 2013 15:43  General  comments (0)

post comment

your name*

email address*

comments*

verification code*
 


All Materials © Greta Aagre & Erik Honoré

Site Creditsclose

Design: Chris Bigg

Photography: Luís Filipe Cunha

Web Code: Dave Mullan